INNOVEREN

Innovatie is vooruitgang en voegt waarde toe aan de markt. De innovatie engineers van Famateq zijn er om dit te bereiken. Wij ontwikkelen voor de agro- en foodsector nieuwe technieken en oplossingen voor diverse vraagstukken. Uniek voor Famateq zijn de beoordelings- en sorteeroplossingen op basis van artificial intelligence (Vision), met hun eenvoudige bediening, modulaire opbouw, laag energieverbruik en beperkt vloeroppervlak.

Daarnaast bedenkt en implementeert het team van engineers ook verschillende robot-gripper-toepassingen, waarmee de kwaliteit van specifieke taken in een proces wordt vergroot. Al onze machines en installaties worden uitgewerkt in gedetailleerde 3D-tekeningen, zodat u vooraf precies weet wat er gebouwd wordt.

Een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle technische oplossing zijn betrouwbare besturingsoplossingen en geautomatiseerde systemen. Voor de aansturing en de procescontrole en -registratie maken wij gebruik van PLC-besturingen in combinatie met HMI- en SCADA-systemen.

Ons engineeringproces hebben we ingericht aan de hand van het V-model, waarbij per fase evenwichtig aandacht besteed wordt aan ontwerp èn verificatie. 

Master Picker

Wij zijn ervan overtuigd dat het sorteren van groente en fruit beter kan plaatsvinden met robots dan met de hand. Of het nu gaat om uien, aardappels, avocado’s, appels of tomaten, goed personeel aan de sorteerlijn is moeilijk te krijgen, op te leiden en te motiveren. Daarom hebben we de Master Picker® ontwikkeld: de nieuwste generatie selecteer- en sorteermachine met kunstmatige intelligentie. Die 24/7 ingezet kan worden met extreem hoge snelheid en constante kwaliteit. Uw effectiviteit zal toenemen tegen lagere kosten, wie wil dat nu niet? De Master Picker is duurzaam, eenvoudig in gebruik en onderhoud en is makkelijk in te bouwen

Modular Design

Door de modulaire bouwvorm is de machine eenvoudig uit te breiden met extra robotmodules. Zo kan de Master Picker worden uitgebreid met een maximum van 3 extra robotmodules en is dan met 13-14 meter nog steeds een compacte opstelling. Per robotmodule beschikt u over 4 vrij programmeerbare uitgangen.