Geavanceerde ontvangst- en optische sorteerlijn Uienhandel Blondeel

We delen met trots ons nieuwste project bij Uienhandel Blondeel in Aardenburg! Binnenkort implementeren we daar een geavanceerde ontvangst- en optische sorteerlijn met innovatieve automatiseringstechnologieën.

Een van de opmerkelijke innovaties is de Master picker, die de traditionele leeskamer vervangt en het uitlezen van het product volledig automatiseert. Dit betekent nauwkeurigere sortering, hogere productiviteit en verbeterde efficiëntie.

In samenwerking met Deprez automatiseren we ook de kisthandeling, waardoor het aantal medewerkers tot een minimum wordt beperkt. Dit maximaliseert de efficiëntie en verlaagt de kosten.

Dankzij dit project kan Uienhandel Blondeel uien van de hoogste kwaliteit leveren, met consistente sortering en een duurzaam verwerkingsproces.

Volg ons voor updates over dit spannende project en ontdek hoe we de toekomst van uienverwerking veranderen.

Innovatie in uiensortering: M.B. Nieuwenhuijse omarmt de toekomst met Famateq’s Master Pickers!

Hoewel we een tijdje stil zijn geweest rondom onze Master Picker-ontwikkelingen, zijn we verheugd om ons nieuwste hoofdstuk nu met jullie te delen! Bij Famateq hebben we niet stilgezeten; we hebben onze machine naar nieuwe hoogten gebracht.

Van onze gewaardeerde klant Marbo hebben we het vertrouwen gekregen om hun uiensorteerlijn te transformeren. De komende maanden gaan we aan de slag om de leeskamers te vervangen door maar liefst drie Master Pickers.

Wat dit project zo bijzonder maakt, is dat Marbo met deze machine niet alleen in staat zal zijn om goede of slechte uien te sorteren, maar elke machine beschikt ook over meerdere vrij te programmeren uitgangen. Zo kan er per partij klantspecifiek worden gesorteerd. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben we aan de achterzijde van de machines een extra flippersysteem toegevoegd. Dit slimme stukje techniek zorgt ervoor dat stenen en kluiten effectief worden uitgestoten, met als resultaat dat alleen de beste uien doorgaan.

Dit alles maakt dat de machine veelzijdig kan worden ingezet en ook nog eens met een zeer hoge capaciteit product kan sorteren.

Dit project is een perfect voorbeeld van hoe samenwerking en technologie de weg effenen voor innovatie. We zijn dankbaar voor de kans die Marbo ons hierin heeft gegeven en kijken uit naar het eindresultaat van dit prachtige project.

Samenwerking Provincie Zeeland & Staatsbosbeheer!

In de Zeeuws Vlaamse Autriche- en Papeschor polder zijn recent twee water- en moeraspartijen aangelegd. In dit gebied leven veel eenden en ganzen, om deze vogels en hun nesten te beschermen heeft Famateq in samenwerking met ACO een pompinstallatie verzorgd, zodat het waterpeil op afstand uitgelezen / gemonitord kan worden.

Famateq heeft voor dit project een viertal schakelkasten geassembleerd en geïnstalleerd op locatie. Ook hebben wij de softwarebesturing van dit project verzorgd. Zo kan de gebruiker 24/7 inzage krijgen in actualiteiten en storingen.

We zijn blij met deze samenwerking met de betrokken partijen.

ARTIFICIAL INTELLIGENCE OP BIETENROOIER

Famateq heeft in samenwerking met Vervaet uit Biervliet, Provincie Zeeland en HZ University of Applied Sciences onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van AI-technologie bij de bietenoogst. Er is een camera, voorzien van moderne AI-technologie, geplaats op een bietenrooier. Deze ontwikkeling is bedoeld om de machine efficiënter te maken en het werk van de bestuurder gedeeltelijk over te nemen. Het project “Vision Sensor System & Data Analysis in Real Life Agricultural Applications” was een mooi project voor Famateq en wij zijn daarom ook blij met deze succesvolle samenwerking.

Gerealiseerd project Scelta McCain nieuwe fabriekslocatie Rilland

Met trots delen we dat Famateq in opdracht van Scelta Products de elektrotechnische installatie en procesbesturing van hun nieuwe fabriekslocatie in Rilland mocht verzorgen. Vanaf het allereerste ontwerp tot aan de succesvolle realisatie waren wij nauw betrokken en verantwoordelijk.

Wat dit project extra bijzonder maakt, is dat het volledig voldoet aan de eisen van de prestigieuze BREEAM-NL 2020 Outstanding-certificering. Dit betekent dat we niet alleen hebben gezorgd voor een efficiënte en veilige werkomgeving, maar ook oog hebben gehad voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.